Spotify 2020 özetine nasıl bakılır? Nedir bu Wrapped?

featured

Her yıl olduğu gibi bu yılda Spotify Wrapped verileri paylaşıma açıldı. Kişisel hesabınızdan www.spotify.com/tr/wrapped internet adresine girerek 2020 yılı istatistiklerinizi öğrenebilirsiniz. Türkiye’de 320 milyon Spotify kullanıcısının neler dinlediğini gösteren ‘yılın en çok dinlenen sanatçı’, ‘albüm’, ‘şarkı’, ‘çalma listesi’ ve ‘podcast’leri belli oldu.

SPOTIFY ÖZET NASIL ÖĞRENİLİR 2020?

Milyonlarca kullanıcıya sahip online müzik dinleme platformu Spotify, kullanıcıların 2020 yılında dinlediği müziklerin özetini yayınladı. Spotify bu sene, sadece kişisel ‘Özet’ deneyimini hatırlatmakla kalmıyor, aynı zamanda ‘On Yıllık Özetim’ opsiyonu ile kullanıcıların on yıla uzanan dinleme verilerini de gösteriyor. Böylece kullanıcılar, 2020 ve on yıl boyunca en çok dinledikleri ve keşfettikleri şarkı, albüm, sanatçı ve podcast yayınlarına erişebilecek.

Sonrasında ise kişiselleştirilmiş çalma listesi üzerinden favori sanatçı ve albümlerinizi yeniden keşfedebilir ya da bu sene Spotify’da en çok dinlenen şarkılara ve 10 yıllık verilere göz atabilirsiniz. Spotify Wrapped 2020 paylaşım kartınızla sonuçlarınızı Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden kolayca paylaşabilirsiniz.

2020 TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNENEN ŞARKICI: EZHEL

Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı üste üste üçüncü kez Ezhel oldu. İkinci sıraya yerleşen Sezen Aksu, ise ‘Top 5’ sanatçı listesindeki tek kadın ve tek pop sanatçısı olarak dikkat çekti. Türkiye’de en çok dinlenen üçüncü sanatçı Murda olurken, Sagopa Kajmer dördüncü, Patron ise beşinci sıraya yerleşti.

Türkiye’nin ‘Top 10’ sanatçı listesinde rap müziğin ağırlığı göze çarpıyor. Yine de pop müzik, Sezen Aksu’nun yanı sıra, Zeynep Bastık, Emir Can İğrek gibi isimlerle ‘Top 10’ sanatçı listesindeki yerini aldı.

Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Dolu Kadehi Ters Tut gibi indie grupların da 2020 yılında Türkiye’nin en çok dinlenen 10 sanatçısı arasında yer aldı. ‘Top 10’ listesindeki sanatçıların tamamının Türk sanatçılardan oluşması dikkat çekti.

En çok dinlenen müzik gruplarında ise indie müzik türü, hem sanatçı sayısı hem de dinlenme oranı açısından 2020 yılında yükselişe geçti. Bu noktada 2020 yılının en çok dinlenen 10 müzik grubu arasında 5 indie grubu yer aldı.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKI: Bİ SONRAKİ HAYATIMDA GEL

Geçen yıla kıyasla 2020’de pek çok yeni sanatçı, daha fazla şarkıyı müzikseverlerle buluşturdu. Bu yıl Türkiye’nin en çok dinlenen şarkısı, Ezhel ve Murda’nın ‘Bi Sonraki Hayatımda Gel’ şarkısı oldu. İkinci sırada Gazapizm’in ‘Unutulacak Dünler’ adlı kaydı yer alırken, üçüncü sıraya Zeynep Bastık’tan ‘Uslanmıyor Bu’ yerleşti. ‘Top 5’ şarkı listesinin devamında da yine rap şarkılarının etkisini görüyoruz. Reynmen’den ‘Leila’ dördüncü sırada yerini alırken, Ezhel ve Murda’nın bir diğer düetleri ‘Aya’ ise beşinci sıraya yerleşti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir