Spor camiasından duygulandıran 10 Kasım mesajları

Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, vefatının 84. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yayınladıkları mesajlarla andı.

featured

Türkiye Cumhuriyetinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün aramızdan ayrılışı nedeniyle spor camiasından duygulandıran 10 Kasım paylaşımları yapıldı..

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, tüm dünyanın saygı duyduğu devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84. yıl dönümünde, rahmet, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak güzel yarınlarımızın temellerini atmasının yanı sıra, fikirleri ve yaptıklarıyla tüm dünyaya örnek teşkil eden bir lider olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha güçlü bir Türkiye için en kıymetli yol göstericimiz olmaya devam edecektir.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak; Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözleriyle nitelendirdiği çağdaş sporcuları yetiştirmek, Türk futbolunu geliştirmek, yaygınlık kazandırmak ve uluslararası düzeyde rekabet edecek bir futbol yapısı oluşturma çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Bu düşüncelerle, vefatının 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ederek; aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz.

BEŞİKTAŞ

Cumhuriyetimizin 100. yıla, Camiamızın 120. yıla ulaşmasını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde kimsenin hayal dahi edemediği Cumhuriyet ülküsüne borçluyuz.

Beşiktaş JK olarak, 20 yaşımızdan beri Ata’mızın temel ülküsü olan Cumhuriyetimizin izindeyiz; Ata’mızın gösterdiği yoldan yürüyoruz ve sonsuza kadar yürüyeceğiz… 10 Kasım’ın verdiği hüznü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, onun ilkelerine ve hedeflerine sonsuza kadar bağlı kalarak daha fazla anlamlandırabiliriz.

Aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle minnetle anıyoruz.

FENERBAHÇE

Senden ayrı geçen 84. yılda eşsiz sevginle yaşıyoruz, sonsuz özlemle anıyoruz…

Senden aldık!

İnadı… Azmi.. Cesareti.

Nezaketi… senden aldık.

Maviyi… Çınarı… selviyi…

Toprağı sevmeyi…

Toprağı vatan yapanları sevmeyi senden aldık.

Öyle güzel severdin ki çocukları,
“Çocuk” diye seslenirdin sevdiklerine.

Çocuk olabilmenin değerini senden aldık.

Genç olduk,

“Birinci vazifemizi” senden aldık.

En zor zamanda bile dünyaya meydan okuma cüretini senden aldık.

Bilimin hakikatini…
Sanatın değerini…
Sporun, sporcunun kıymetini…
En güzel eserin, eğitilmiş nesiller olduğu nasihatini senden aldık.

Bugün,
Eşitliğin yanında
Milyonlarla omuz omuza
Haksızlığın karşısında
Sözlerimizin arkasında

Umutla, dimdik durabiliyorsak eğer…

“Biz bu duruşu… senden aldık”

GALATASARAY

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar kalbimizde yer alacak, düşünceleri, ilke ve inkılâpları ile yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Aziz hatırasının yılmaz bekçileri olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yılında rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz.

TRABZONSPOR

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir