Son depremlerin ardından Şükrü Ersoy tehlikeyi duyurdu!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy 6 Şubat ve sonrasında ülke genelinde meydana gelen depremlerin ardından beklenen İstanbul depremi ve Türkiye gerçeğini ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

featured

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik’e önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremleri ve sonrasında meydana gelen artçılar halkı korkuya iterken olası İstanbul depremi de İstanbul’dan göçe zorluyor.

“BUNA GÖRE EV YAPILAMAZ”

Harita üzerinden açıklamalarda bulunan Ersoy, “Bu vatandaş için hazırlanmış bir harita değil. Yapı yapan mühendisler için hazırlanmış bir harita. En son süreçte ivme değerlerine göre önemli parametleri elde ediyorsunuz. Vatandaş için bu harita çok aldatıcı olabiliyor. Buna göre ev yapılmaz. Şu ilçe bu ilçe diye adlar veriyoruz. Dezavantajı da olabiliyor. Kadıköy’de çok güvenli olduğunu düşünüyorsunuz ama bir sürü de dere yatağı var. “

“ZEMİN ATLAMANIN NE KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Çoğu yerde mikro bölgelendirme çalışmaları yapıldı. Nerede hangi zeminler var? Hepsi yapıldı. Vatandaş binasını yaptıracağı parselin üzerinde tekrar bir zemin etütü yaptırması gerek. 6 Şubat depremlerini örnek vereceğim. Zemin atlamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini gördük.

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 100’Ü DEPREM BÖLGESİ”

Konya’da meydana gelen 5,1 lik depremle ilgili de açıklama yapan Ersoy, “Yıllar süren üst üste birikimlerle oluşturulan bir harita. 2012’de güncellendi. Türkiye’nin yüzde 92’si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8’de kabul ediyor. Türkiye’nin yüzde 100’ü deprem bölgesi. En son 5 büyüklüğündeki deprem bunun şehir efsanesi olduğunu depremler bize zaten gösteriyor. Köy evlerini bile depreme güvenli hale getirebilirsiniz. Bu teknikleri var. 5’te Konya’daki binalarda hasarlar meydana geldi. “

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir