‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımı nedir? ‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımı nasıl yapılır?

SMA tip-2 hastası çocuklar için yüksek ücretler ödenerek tedavi olmaları sebebiyle farkındalık oluşturarak tedavi olabilmelerinin yolunu aramak için Instagram’da yeni bir akım daha başlatıldı. ‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımına destek olan binlerce kullanıcı, ‘’Sen de ekle’’ çıkartması ile SMA hastalarına umut olmak için harekete geçti.

featured

Instagram’da SMA hastalarına çözüm yolu olarak, faturalarına 1 TL eklenip hayata karşı yarışlarında tedavilerine ulaşabilmeleri hedefleniyor. Birkaç gündür sosyal medyada duyarlı vatandaşlar, SMA Tip-2 hastası çocukların tedavilerine ulaşabilmesi için paylaşımlar yapıyor.

Takdir toplayan bu akım ile belli kiloya kadar yüksek ücret ile ilaç tedavisi olması gereken çocukların ücret toplanana kadar açlıkla imtihanını engelleyerek, hayata tutundurma gayretleri yaşanıyor. Kişisel profillerinden hikâye olarak, “SMA ilacı faturamıza 1 TL olarak yansısın” paylaşımı Türkiye’de dalga dalga yayılıyor.

İşte o paylaşımlardan bazıları;

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir