Sibel Can’la seks kaseti iddialarında adı geçen Karahan Çantay, mankenlik yıllarında jigololuk mu yapıyordu?

featured

Mr.Turkey 95′ yarışmasına katılarak Türkiye’nin ilk erkek güzeli seçilen ve uzun süre önce Tayland’a yerleşen Karahan Çantay, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Çantay, ölümünden uzun süre önce Türkiye’yi terk ederek yurt dışına yerleşmiş ve Tayland’da matematik öğretmenliği yapmaya başlamıştı.

Sibel Can ve seks kaseti skandalı

Bir zamanlar dansözlük mesleğini icra eden ve assolistlik günlerinde Hakan Ural’la evli olan Sibel Can, evliyken Karahan Çantay’la aşk dedikoduları haberleriyle sarsılmıştı. 90’lı yılların sonunda bu dedikodular bir tık öteye taşındı ikilinin seks kaseti olduğu ortaya çıktı.

Sibel Can’ın Hakan Ural’la evliyken Karahan Çantay ile yasak aşk yaşadığı ve kasetinin olduğu iddiasının iç yüzü…

Karahan Çantay’ın ülkeyi terk etmesine sebep olan bu skandalın üzerinden henüz aylar geçmişken Çantay’ın adı jigololukla anılmaya başlamıştı.

İşte 2000 senesinde yayınlanan Karahan Çantay röportajı:

Önce matematiğin keyifli aynı zamanda zor dünyasında kafa patlattı. Sonra podyumların ışıklı yüzeyinde yol almaya başladı. Önceleri mankenliği matematikten daha kolay sanmıştı ama hiç de öyle olmadığını gördü. Podyumda yürümek kolaydı ama ayakta durmak zordu. Adı peşpeşe olaylara, skandallara karıştı. Hatta hapis bile yattı. Erkek Güzeli olarak zirveye yükseldi fakat sabıkalı olmaktan kendini kurtaramadı.

Basında mankenliği çok yakın bir zamanda bırakacağına dair demeçleriniz yer aldı. Neden mankenliği bırakıyorsunuz?

Birçok neden var ama en başta bu mesleğin çok yozlaşması. Mankenliğin eskisi kadar saygın bir yeri yok. İnsanların kafasında erkek manken jigolo, kadın manken fahişe imaji var. Bununla birlikte meslek olarak tatmin edici bulmuyorum. Ayrıca bu iş yüzünden başıma gelmeyen kalmadı.

Bu imajin yaratılmasında mankenlerin suçu yok mu?

Olmaz olur mu, var tabii. Mesleği manken olarak geçen birçok arkadaşımız bedenini pazarlıyor. Kadınlar fahişelik, erkekler jigololuk yapıyor.

Size geldi mi?

Geldi. Ne istersem vereceklerini söylediler. Ben kabul etmedim. Araba, ev vermeyi teklif edenler bile oldu.

Peki olayın doğrusunu sizden dinleyebilir miyiz?

Aslında anlatılacak bir öykü yok ortada. Hayali bir şey ortaya atıldı. Herkes üstüne giderek onu gerçekmiş gibi yazmaya başladı. Bir önce yazan bir sonrakine malzeme verdi. Sadece bu.

Uyuşturucu kuryeliği suçuyla iki ay hapiste yattınız. Uyuşturucu kuryeliği işine nasıl bulaştınız?

Evet, iki ay hapis yattım. Fakat bu olayda da tuzağa düşürüldüm. Benim suçum yoktu.

Bu kadar deneyimden ayrıca istemeden yaşadığınız olaylar zincirinden sonra bu mesleğe heveslenenlere bir öneriniz var mı?

Sakın heveslenmesinler. Ortada pek de heveslenecek bir şey yok. Mesleğe yeni başlayanlar ne yaparlarsa yapsınlar bazı şeylerden kaçamazlar.

Kastettiğiniz şey ne?

Yani biz mankenler gayri meşru iş yapan insanlara mesleğimiz dolayısıyla yakın duruyoruz. En basitinden o insanlar çok güçlüler. Ve bize yakın olmak istedikleri zaman kaçmak zor oluyor. Bu yüzden gençler bu işe hiç başlamasınlar.

İyi kazanan bir manken olmak hangi süreçlerden geçiyor?

Hiç de iyi süreçlerden geçmiyor doğrusu. Türkiye’deki mankenler nedense birbirlerini sevmiyor. Mankenler güzellikleriyle para kazandıkları için kendilerinden daha iyisini görmek istemiyorlar. Bu yüzden mesleki bir dayanışma yok. Ne yapacaksan kendin başaracaksın. Piyasa ise medyatik olan mankene iş veriyor. Medyanın sütunlarında yer alan mankenler iyi iş alıyor.

Ne yazık ki Türkiye’de iyi kazanmak için gece hayatının içinde olmak ve tanınmış kişilerle aşk yaşamak zorundasın. Ya da jigolo veya fahişe olmak zorundasın. Bunları kabul etmiyorsan, fazla bir şansın yok.

Siz bu işten çok paralar kazandınız mı?

Çok olmasa da kazandım. Benim avantajım girdiğim yarışmada güzelliğimin tescillenmiş olması.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir