CHP’li vekil Kandil sözcüsü gibi! Sezgin Tanrıkulu’nun Abdullah Öcalan açıklaması sosyal medyada yeniden gündem oldu

Ocak 2022’de PKK’nın yayın organı Medya Habere konuk olan CHP'li Sezgin Tanrıkulu’nun Abdullah Öcalan açıklaması sosyal medyada yeniden gündem oldu. PKK elebaşı Öcalan'ın haklarının engellendiğini savunan Tanrıkulu, terörden yargılanan Selahattin Demirtaş ile terör örgütü uzantısı DİAYDER'e de sahip çıktı. CHP’li seçmenler sosyal medyada, ‘’Bu adamın bu partide ne işi var’’ yorumlarında bulundu.

CHP’de rezillik üstüne rezillik yaşanmaya devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’ye her fırsatta açıkça destek veren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, terörist Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan’a sahip çıktığı görüntüler yenide gündem oldu. Skandallar açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, İmralı’da cezasını çeken terörist elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili PKK ve HDP’nin “tecrit” dilini kullandı. Terörist Öcalan’ın haklarının ihlal edildiğini öne sürdü.

Tanrıkulu, ‘’Türkiye’nin Kürt meselesi, Türkiye’nin olmaktan çıkmış uluslararası bir meseleye dönüşmüştür. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları var, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nin kararları var. Uzaya neredeyse çift şeritli yol yapacaksın, Gemlik’ten İmralı’ya koster gönderemiyorsunuz.’’ dedi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, öldürülen terörist Hakan Arslan’ın acısını derinden hissetti! Paylaşımında ‘Ahh’ çekti

CHP’li Tanrıkulu, 90’dan fazla kez terör soruşturması geçiren ve halen 5 ildeki 12 ayrı terör davasında yargılaması süren Selahattin Demirtaş’ın, siyasi nedenlerle cezaevinde olduğunu savunarak, ‘’Selahattin Demirtaş, HDP’nin Genel Başkanı olduğu için tutuklanmış ve cezaevine konulmuştur.’’ ifadelerini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu, PKK adına faaliyet yürütmekten hakkında iddianame hazırlanan DİAYDER’e de arka çıktı. Tanrıkulu, DİAYDER’in PKK’lı teröristlerin ailelerine verdiği yardım çekleriyle ilgili skandal ifadeler kullandı.

Öte yandan program boyunca Diyarbakır’dan “Amed” olarak bahsedilmesi de dikkat çekti.

PKK’nın Belçika merkezli yayın organı Medya Haber’e daha önce de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuk olmuştu.

TÜRK ŞEHİTLERİ HAKKINDA, ”GERİLLA TARAFINDAN CEZALANDIRILDI” ALÇAKLIĞI

CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Öcalan’ın haklarının ihlal edildiğini söylediği sözde medya haber kanalı PKK’ya ait. Türk şehitleri hakkında “gerilla tarafından cezalandırıldı “ gibi aşağılık tabirler kullanan bir kanal.

İşte CHP’li Tanrıkulu’nun Öcalan’a özgürlük istediği kanalda atılan skandal başlık:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir