Seyyanen zam ve maaş farkı ne zaman ödenecek? Memur ve emeklilere ödemeler ne zaman yapılacak?

Emekli ve memur maaşı zam farklarının ne zaman ödeneceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Temmuz zammı sonrası ilk ödeme memur maaşları oldu. Bugün de yüzde 25 zamlı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Bu kapsamda Seyyanen zam ve maaş farkı ödemelerinin ne zaman yatırılacağına dair açıklamalar takip edilmeye başlandı. İşte ödeme takvimi...

featured

Memur ve emekli memur maaş farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yaklaşık 16 milyon emekli ve 4 milyon kamu çalışanı için zamlı maaşlar hesaplara aktarılmaya başlandı. Temmuz ayından geçerli olacak olan yeni artışlarda farklar da ödenmeye başlanacak.

BU AY İÇERİSİNDE ÖDEMELER YAPILACAK

Hem memur emeklilerine zam farkları hem de memurlar için seyyanen zam artışları bu ay içerisinde ödenmiş olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaş günlerinde yüzde 25 arttırılarak aylıklarını hesaplarında görebilecekler

SEYYANEN ZAM HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Memurlar 15 Temmuz’da aldıkları maaşlarında yüzde 17,55’lik enflasyon artışını gördüler. Bu artış 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olduğu için 14 günlük fark da alacaklar.

Ancak 8.077 TL’lik seyyanen artış kanunun yayımından sonra yürürlüğe girdiği için 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Bu yüzden 8.077 TL’lik seyyanen artışla ilgili bir fark oluşmadığından ilave ödeme olmayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir