Yıl sonuna kadar başka vergi artışı olacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni vergi zammı beklemediğini belirtti. Yılmaz, maktu vergilerin ciddi anlamda eriştiğini ve bu vergilerin yoksul haneleri desteklemek, kritik yatırımları gerçekleştirmek ve topluma yardım etmek için kullanılacağını söyledi.

featured

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında Ek MTV zammı ve akaryakıtta ÖTV’ye yapılan zamların ardından yeni vergi zamları gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

 

YENİ VERGİ ARTIŞI OLACAK MI?

A Haber canlı yayınında ekonomi ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, yeni vergi zammı beklemediğini belirtti. Yılmaz şunları söyledi:

“Yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışı yapılacağını düşünmüyorum. Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler. Maktu vergiler ciddi anlamda erişmişti. Depremin yaralarını sarmak için yoksul haneleri sosyal olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir