Selçuk Bayraktar’dan gururlandıran ”KIZILELMA” paylaşımı! Dünya havacılık tarihinde bir ilk

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Bayraktar Akıncı ve Kızılelma ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

featured

Baykar’ın tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA bir ilke imza attı. KIZILELMA, Bayraktar AKINCI TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi.

KIZILELMA KRİTİK BİR AŞAMAYI DAHA GEÇTİ

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, uçuş testi kapsamında önemli bir aşamayı daha geçti. Bayraktar KIZILELMA, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirdiği 9. ve 10. uçuş testlerinde Bayraktar AKINCI TİHA ile kol uçuşu icra etti. Test kapsamında bir insansız savaş uçağı ile bir insansız hava aracının kol uçuşu icra etmesiyle bir ilk yaşandı. Böylece Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği, yüksek teknolojiye sahip insansız platformların uyumu ve potansiyel etkisi bir kez daha ortaya kondu.

2024 YILINDA SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen ve 27 Nisan-1 Mayıs günleri arasında TEKNOFEST 2023 kapsamında Atatürk Havalimanı’nda vatandaşla buluşacak olan Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir