İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Şehitlere yönelik provakatif paylaşım yapan 6 şüpheli yakalandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şehit olan Mehmetçiklerimize yönelik provakatif amaçlı paylaşım yapan 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi. 95 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmiş ve haklarında adli işlemler başlatıldı. 15 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 6’sı yakalandı. 9’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" dedi.

ali yerlikaya

Pençe Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan şu ana kadar 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi.

95 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmiş ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 15 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 6’sı yakalandı. 9’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

110 hesap yönetici ve kullanıcılarının  98’ine BTÖ propagandası yapmaktan, 12’sine ise provokatif bilgiyi yaymak suçlarından işlem yapıldı.

pence-kilit-operasyonu

Bakan Yerlikaya, sabah yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullanmıştı:

“Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden “provokatif amaçlı olarak” Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, Propagandasını yapan ve Yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi.

53 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 4’ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir