9 şehidimizin ardından, Osman Pamukoğlu’nun sözleri yeniden gündemde

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun Aralık ayında yaptığı açıklama, 9 askerin şehit olmasının ardından yeniden gündeme taşındı. Pamukoğlu, "Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et. Ne üssü?" diye konuşmuştu.

osman pamukolu kimdir

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu28 Aralık 2023 tarihinde gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olmuş ve Türkiye’nin Irak‘ın kuzeyinde sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu.

Benzer Haberler
osman-pamukoglu-kimdir
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu kimdir? Osman Pamukoğlu’nun kitapları

“ARA, BUL, YOK ET… NE ÜSSÜ?”

Pamukoğlu’nun o sözleri yeniden gündem oldu. Osman Pamukoğlu, Türkiye’nin o dönemde 12 şehit verdiği Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz oralarda üsler kuruyoruz. Fakat bu üs meselesi ben Hakkari’ye atandığımdan beri kabul etmediğim, uygulamadığım bir şey. Çünkü, bizim toprakla ilgimiz yok. Biz gireriz, 2-3 günde darmadağınık ederiz. 3-4 günden fazla kalmayız. Gayrinizami çatışmada toprak önemli değil. Teröristin kendisi önemlidir, bize kendisi lazım.

Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et. Ne üssü?  ABD, Vietnam’da üsleri basılarak 56 bin ölü verdi. Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek. ‘En zayıf anında mutlaka ben sana baskın yaparım’ demek.

Tecrübenin kurumla ilgisi yoktur. Tecrübenin kişiyle ilgisi yoktur. O kişi giderse, tecrübe gider.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir