Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hasretle anılıyor

featured

Bölücü terör örgütü PKK tarafından katledilen Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın, Neşe Alten, Ayşe ve Numan Konakçı, Yasemin ve Bayram Tekin’in de aralarında bulunduğu şehit öğretmenler24 Kasım Öğretmenler Günü‘nde unutulmuyor.

Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik yıllardır saldırılar düzenleyen eli kanlı terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alıyor. Terör örgütü, hain saldırılarında çok sayıda öğretmeni de şehit etti.

AYBÜKE ÖĞRETMEN

Şenay Aybüke Yalçın, Batman’da 10 Haziran’da Kozluk Belediye Başkanına aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit oldu.
Genç müzik öğretmenin olay sırasında bulunduğu aracı kullanan öğretmen arkadaşı İzzet Gündoğdu olayı anlatırken “Çatışmanın ortasında kaldık, Aybüke herkesi sakinleştirmeye çalışıyordu. Sakin olun dedi. Vuruldu.” dedi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Ekim 2016’de, 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” sözleriyle paylaşmıştı.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir