Etek giyen Sefo, kendisine ‘Türk olamadınız’ diyen yazar Said Ercan’la kapıştı: ‘Dallama…’

Gerçek ismi Seyfullah Sağır olan şarkıcı Sefo, İskoçya'ya gitti. Ülkenin geleneksel kıyafeti olan 'kilt etek' giyip poz veren ve bu pozunu da Instagram hesabından paylaşan Sefo'ya takipçilerinden tepki yağdı. Sefo, "Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız" diyen yazar Said Ercan'a sert bir dille yanıt verdi.

featured

Isabelle şarkısı dillere dolanan Sefo, İskoçya’nın geleneksel kıyafeti kilt etekle poz verdi. Tuvalette çektiği bir karesine ”ne yapmam lazım şimdi, kafam karıştı” notunu düşen Sefo eleştirilerin hedefi oldu.

Etekle verdiği pozlarını Instagram sayfasından yayınlayan şarkıcıya sosyal medya kullanıcılarından eleştiri yağdı. Sefo için Twitter’da “SefoHaddiniBil” hashtag’i açıldı. Tepkiler üst üste geldi.

Başkent Edinburgh sokaklarına çıkan Sefo, 765 bin takipçili Instagram hesabından cadde ve sokaklarda çektiği video ve fotoğrafları takipçileriyle paylaştı. Sefo’nun fotoğrafları sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

Bazı sosyal medya kullanıcıları rapçi Sefo’nun İskoç tarzını beğeni yağmuruna tutarken, kimileri ise Twitter’da ‘Sefo Haddini Bil’ şeklinde etiket açtı.

Sefo’ya bir tepki de yazar Said Ercan’dan geldi. Sefo, kendisine tepki gösteren yazar Said Ercan’a sert bir dille cevap verince de ikili arasında gerilim yaşandı.

İskoçya’da etek giyen şarkıcı Sefo, “Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız” diyen yazar Said Ercan’a “O zaman İngilizce sayfa açmasaydın dallama. Yani sen ingilizceyi Türklere empoze etmeye çalışan bir İngiliz ajanısın. Seni dünyanın her yerinden kudurtmaya devam edeceğim” yorumunda bulundu.

Sefo’nun kendisine verdiği cevabı Instagram hesabından yayınlayan Said Ercan, şu sözlerle sitem etti:

“Neden hiç şaşırmıyorum! Hiç yanılmıyorum! Daha önce İstanbul’a Yunanca ‘constatinopole’ diyen bu kişiye eleştirmiştim dijital ailemize ‘salak’ demişti şimdi etek giydi diye tepkimi gösterdim bana ettiği hakaretlere bakın!

Çok şımarttılar bunları, Türkiye’de kazanıp yurtdışında harcayan ve beni hedef gösteren bu şahıs hakkında yarın avukatım hakaret davası açacak! Dünyanın her yerinden beni kudurtacakmış! Kimsin sen rezil?

Dünyanın her yeri senin olsun ben Anadolu’dan bu topraklarından dünyaya seslenmeye, küresel dünya düzenine karşı gelmeye devam edeceğim! Etekli şey sen önce büyüklerle nasıl konuşacağını öğreneceksin! Sonra da özür dilemeyi öğreneceksin!

Ben senin gibi İngiliz kafalı küreselcileri yola getirmek için İngilizce hesap açtım! Ve bu kişiyi çağıran belediyeler artık hepinize tepki göstereceğim şimdiden söylemiş olayım!”

Cem Yılmaz ve Uraz Kaygılaroğlu da geçtiğimiz haftalarda İskoçya turuna çıkmış ve burada kilt etek giydikleri fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olmuşlardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir