Kandil’in partisi HDP’den Şebnem Korur Fincancı’ya destek!

PKK propagandası suçlaması ile gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için HDP'nin resmi Twitter hesabından destek mesajı geldi. TSK’ya iftira atan Kandil’in partisinin bu paylaşımı şaşırtmadı.

featured

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya yönelik kimyasal silah kullandığı iftirasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı‘nın açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu asılsın iftiranın ardından tüm Türkiye ayağa kalktı ve emniyet harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında Korur, bugün İstanbul’da gözaltına alındı. Daha önce birçok kez PKK ve HDP’ye yakın durarak Türk milletini karşısına alan Fincancı, hakim karşısına çıkacak.

İLK DESTEK HDP’DEN

Bu kapsamda Fincancı’ya destek, beklenildiği gibi HDP’den geldi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin resmi Twitter hesabından, TTB Başkanı için destek açıklaması yapıldı.

“ŞEBNEM HOCA TÜRKİYE TOPLUMUNUN VİCDANIDIR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması iktidarın suçlarını örtbas etme telaşıdır. Şebnem Hoca Türkiye toplumunun vicdanıdır, bilimin ve meslek onurunun gereğini yerine getirmiştir. Bu saldırılarla gerçeği gizleyemez, toplumu susturamazsınız.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir