Sedat Peker’in 8. videosu öncesi Cumhuriyet’e bilgi servisi! Devletin gizli belgelerini Cumhuriyet’e kim sızdırıyor?

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “terör manşetleri” ile hedef aldığı Cumhuriyet gazetesine devletin gizli belgeleri sızdırılmaya devam ediyor. Kamuoyuna damga vuran pek çok olayda polis tutanakları ve şüpheli ifadeleri ilk olarak Cumhuriyet gazetesinde yayınlanıyor.

Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili iddialar, geçtiğimiz yıllarda FETÖ örgüt üyesi gazeteciler tarafından dile getirilmiş ve son olarak da organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in videolarıyla tekrar gündeme gelmişti.

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in 8. videosu yayınlanmadan hemen önce Cumhuriyet gazetesi, intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın telefon trafiğini yayınladı.

Soruşturma dosyasına giren Müdür Çalışkan’ın intihar ettiği gece eşiyle yaptığı yazışmalar ve telefonuna gelen aramalar ise dikkat çekti. Çalışkan olay gecesi birçok kez dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Terörle Mücadele Şube Müdürü Kayhan Ay tarafından arandı. 23.37’de ise Mustafa Çalışkan kendi kişisel telefonundan Hakan Çalışkan’ı aradı. Çalışkan gece 00.40’ta ise eşine attığı mesajda, “Geç oldu. İşler çok gelemem” dedi. Eşiyle 00.53’te yaptığı yazışmada ise eşinin ütü yaptığını öğrenmesi üzerine Çalışkan, kendisine ait bazı eşyaların ütülenmesini istedi. Saat gece 03.22 olduğunda ise Çalışkan eşini aradı. Eşinin açmaması üzerine mesaj atarak, “Sesini duymak istedim” diye yazdı. Çalışkan’ın eşine son mesajı ise 03.24’te attığı, “Seni çok seviyorum bir tanem” oldu.

TERÖR MANŞETLERİNE DESTEK VEREN KİM?

DHKP-C, PKK ve FETÖ lehine attığı manşetlerle defalarca soruşturma geçiren ve Türkiye’nin milli güvenliğini tehlikeye düşürmekten defalarca ceza alan Cumhuriyet gazetesi, Süleyman Soylu’nun iddialarının ardından suçunu kabul etmiş ve dönemin genel yayın yönetmeni FETÖ’cü kaçak Can Dündar’ı işaret etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  “terör manşetleri” iddiasıyla suçladığı Cumhuriyet gazetesi ise yaptığı açıklamada Soylu’nun gösterdiği örneklerin çoğunun eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar dönemine ait olduğunu belirterek, “Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZLER MUSTAFA ÇALIŞKAN’A ÇEVRİLDİ

Cumhuriyet gazetesine devletin gizli belgelerini kimin sızdırdığı konusu ise hala gizemini koruyor. Son olarak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın Cumhuriyet muhabiri Seyhan Avşar’a yaptığı açıklamalar Türkiye gündemini sarsmıştı. Çalışkan “Bunların yazılacağından haberdar değildim” diyerek kendisini savunmuştu.

Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili olduğu iddia edilen telefon kayıtları da bugün Cumhuriyet gazetesinde Seyhan Avşar tarafından yayınlandı.

Allah’tan ANF’ye konuşmamış! Mustafa Çalışkan: “Cumhuriyet’e konuştum ama yazacaklarından haberim yoktu”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir