Sahte doktor Ayşe Özkiraz tıp fakültesini kazanamadı!

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktor diploması ile görev yaptığı belirlenince tutuklanan ve 8 yıl hapis cezasına çaptırılan Ayşe Özkiraz, üniversite sınavına girdi. Özkiraz, YKS sınavında tıp fakültesini kazanamadı.

featured

21 yaşındaki Ayşe Özkiraz, Tekirdağ’ın Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtarak sahte diploma ile görev yaptı. Daha sonra sahte doktor olduğu ortaya çıkan Özkiraz hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

8 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Yapılan yargılama boyunca yaptığı savunmalarda doktor olmayı çok istediğini söyleyen Özkiraz, sınav kitapları alarak cezaevinde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek istediğini söyledi. Yapılan yargılama sonrasında Özkiraz, “özel belgede sahtecilik”, “resmi belgede sahtecilik” ve “yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet” suçlarından toplamda 8 yıl hapis ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

SINAVA GİRDİ, YETERLİ PUANI ALAMADI

Kararla birlikte tahliye edilen Ayşe Özkiraz, cezaevinde hayalini kurduğu doktorluğa kavuşmak için YKS sınavına girdi. Ancak gerçek doktor olmak isteyen Özkiraz, tıp fakültesini kazanmak için yeterli puanı alamadı. Özkiraz’ın başka bölümlere puanının yettiği ancak tıp fakültesi için bir sene daha hazırlanmayı düşündüğü öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir