Büyükçekmece’deki bakımevindeki skandal için karar verildi! 2 çalışan tutuklandı

İstanbul'da özel bir bakımevinde engelli hastaya kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle 2 şüpheli gözaltına alınıp adliyeye sevk edilmişti. Sosyal medyada infiale neden olay sonrası 2 kişi tutuklandı.

featured

Büyükçekmece’de Özel Gözlem Engelli Bakımevi’nde bir engelliye darp ve tacizde bulunulmasına ilişkin videonun sosyal medyada yayınlanması üzerine gözaltına alınan görüntüdeki N.C. ile görüntüyü çeken M.P’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLANDILAR

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Büyükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. Mahkeme N.C. ile M.P’nin tutuklanmasına karar verildi.

BAKIMEVİ MERKEZİNİN FAALİYETLERİNE SON VERİLDİ

Görüntülerle ilgili harekete geçen İstanbul Valiliği, bakım merkezinin faaliyetlerine son verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevi’nde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup merkezde kalan engellilerimizin, çevrede bulunan uygun bakım evlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir