Rusya’dan flaş açıklama: “Ukrayna’nın Moskova’ya İHA ile saldırı girişimi engellendi”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 1 yılı aşkındır sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın insansız hava aracıyla (İHA) başkent Moskova bölgesine saldırı girişiminin engellendiği duyuruldu.

featured

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. Taraflar arasında karşılıklı saldırılar her gün artarken Ukrayna’dan Rusya’ya yeni bir saldırı denemesi geldi.

“MOSKOVA’YA İHA İLE SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ”

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu sabah Kiev rejiminin Moskova bölgesindeki tesislere İHA’yla terör saldırısı gerçekleştirme girişimi engellendi.” ifadesi kullanıldı.

İHA’nın Podolsk bölgesindeki Rus hava savunma sistemleriyle imha edildiği kaydedilen açıklamaya göre, engellenen saldırı sonucu herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

“ORDUYA TEBRİKLER”

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 11.00 civarında bir İHA, Moskova’ya girmeye çalıştı, hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. Orduya tebrikler.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın Rusya’nın başkenti Moskova’ya 24, 28, 30 Temmuz ve 1 Ağustos’ta da İHA ile saldırılar düzenlendiği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir