AB’den Türkiye için flaş “vize serbestisi” açıklaması! Tarih verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi dönüşü yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'ne (AB) vize serbestisi yönünde gelişmeler yaşanacağının sinyalini vermişti. AB'den Türkiye'ye vize serbestisi verilmesi hakkında flaş bir açıklama geldi. Üst düzey AB yetkilisi vize serbestisi görüşmeleri için tarih verdi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç’in NATO üyeliğine karşılık Türkiye’ye AB vize serbesti verilmesi ve AB’ye girmesi konusunda adımlar atılmasını talep etmişti. Konuya ilişkin AB’den kritik bir açıklama geldi. Vize serbestisi görüşmeleri sonbaharda başlıyor.

ERDOĞAN YENİ GELİŞMELERİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay düzenlenen NATO Liderler Zirvesi dönüşünde yaptığı açıklamada AB ile ilişkiler ve vize serbestisi hakkında şunları ifade etmişti:

“Avrupa Birliği üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması noktasında olumlu bir kanaat hâkim. Türk ekonomisine çarpan etki yapacak Gümrük Birliğinin güncellenmesi müzakerelerini de hızlandıracağız. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum.”

“SONBAHARDA GÖRÜŞÜLECEK”

Üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi “Türkiye’nin vize serbestisi sonbaharda görüşülecek.” açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği üst düzey yetkilisi ayrıca “Türkiye, birçok ortak çıkar alanında aday ülke ve kilit ortak olmaya devam etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi yeniden ivme kazanılması açısından elzemdir.” ifadelerini kullandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir