Kerç Köprüsü’ndeki patlama olayında yeni gelişme! 8 kişi gözaltına alındı

Rusya, Cumartesi günü Kırım Yarımadası'na bağlayan tek köprü olan Kerç'teki patlama olayı hakkında sekiz kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Rus güvenlik servisi FSB, gözaltına alınan beş kişinin Rusya, diğer kişilerin ise Ukrayna ya da Ermenistan vatandaşı olduklarını ifade etti.

featured

Rusya, Cumartesi günü Kırım Yarımadası’na bağlayan tek köprü olan Kerç‘teki patlama olayı ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkardı. Rusya, saldırının arkasında Ukrayna’nın olduğunu iddia ediyor.

Ukrayna İstihbarat Servisi Sözcüsü Andriy Yusov ise Rusya’nın suçlamalarını yalanladı.

Yusov, “FSB ve Rusya Soruşturma Komitesi’nin tüm faaliyetleri saçmalıktan ibarettir. Bunlar Putin rejimine hizmet eden yapılardır ve kesinlikle son açıklamaları hakkında yorum yapmayacağız” dedi.

Kerç Köprüsü, Rusya’nın Kırım’ı ilhakından dört yıl sonra 2018’de açılmıştı.

Köprünün açılışını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ajanlarının Rusya’nın sivil altyapısının kritik derecede önemli bir parçasını yok etmeyi amaçladıklarını söylemiş ve olay için “terör eylemi” demişti.

Öte yandan Ukrayna’nın Herson, Zaporijya ve Nikopol kentlerinde bugün yeni patlamalar meydana geldi.

BBC Kiev Muhabiri Hugo Bachega, Herson’da beş patlamanın duyulduğunu ve şehirde hava savunma sisteminin etkinleştirildiğine dair haberler olduğunu bildirdi.

Ancak Bachega bu haberlerin henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadığını söylüyor.

Kırım Kerç Köprüsü’nde büyük patlama! Rusya bağlantısı koptu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir