Ripple (XRP) balinalarından milyonlarca XRP

Büyük ölçekli kripto para işlemlerinin ayrıntılarını paylaşan önde gelen Blockchain takipçisi Whale Alert, dün 3 büyük Ripple (XRP) transferini tespit etti. Whale Alert, Twitter hesabından XRP işlemlerinin ayrıntılarını içeren üç tweet yayınladı.

featured

70 MİLYON XRP, ODL PLATFORMLARINA TAŞINDI

Çeşitli kripto para birimlerinin büyük transfer işlemlerini takip eden Whale Alert, toplamda 3 devasa XRP transferini tespit ettiğini bildirdi. Whale Alert’e göre bu üç işlemde her biri 20 milyon XRP transferi yapılan 2 işlem tespit edilirken son işlemde ise toplamda 30 milyon XRP transferi gerçekleştiğini bildirildi. Bu transferlerden ikisi Ripple ODL ortak platformlarına yapılırken 30 milyon XRP’nin taşındığı transfer işlemi, Güney Koreli merkezli kripto para borsa Bithumb‘ın cüzdanları arasında yapıldı. Diğer iki işlemde ise anonim bir cüzdan tarafından toplamda 40 milyon XRP Bitso ve Bitstamp‘a taşındı. Ayrıca, her iki borsa da Ripple’ın kesintisiz sınır ötesi ödemeler için kullanılan İsteğe Bağlı Likidite hizmetini kullanarak işlemler sağlayan Ripple fintech Heavyweight ile işbirliği içerisinde.

Gerçekleştirilen bu transferlerin sonucunda, dün Ripple (XRP) fiyatı hızlı bir artış kaydetti ve yüzde 15’in üzerinde arttı. Piyasa değeri bakımından sekizinci en büyük kripto para birimi olan Ripple (XRP), CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, dün yüzde on beşten fazla artış kaydetti.
SEC davası nedeniyle Ripple (XRP), 23 Aralık’ta 1.01 dolardan işlem görürken bugüne kadar neredeyse yüzde 42’lik büyük bir düşüşe imza attı. Yaşanan bu sert düşüşün ardından popüler altcoin uzun bir süre 0.6 dolar seviyelerinde işlem gördü. Ancak, Ripple 5 Şubat’ta piyasanın da artışa geçmesiyle birlikte yüzde 15,33’lük bir artışa imza attı. Daha sonra piyasanın bir miktar geri çekilmesiyle birlikte XRP fiyatında da düşüş kaydedildi. An itibariyle, XRP, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 1 düşüşle 0.66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RİPPLE, SEC DAVASINDAN UMUTLU

Garlinghouse protokole yaptığı açıklamada, “SEC ile olan bu çılgın engellere ve açıkçası SEC davası nedeniyle bazı müşterileri kaybetmemize rağmen çok hızlı bir şekilde büyüdük ve 2022’ye çok güçlü bir şekilde başladığımızı hissediyoruz” ifadelerini kullandı. SEC ile karşı karşıya kalmasına rağmen, Brad Garlinghouse liderliğindeki Ripple ekibi umudunu kaybetmedi, SEC’in önünde eğilmedi ve savaşmaya devam etti. Dava hala devam ediyor, ancak Ripple topluluğu gücünü kaybetmedi ve dava ilerledikçe sınır ötesi ödeme firmasını desteklemeye devam ediyor.
Son zamanlarda Fox Business gazetecisi, SEC hukuk ekibinin 2018’de Ripple (XRP) gayri menkul ilan ettiği ilginç bir gerçeği gündeme getirdi, peki 2 yılda ne değişti? sorusunu sordu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir