Ramazan Bayramı’nın ilk günü için Meteoroloji’den kritik uyarı

Meteoroloji'nin son yayımladığı rapora göre; Bayramın ilk günü yurt genelinde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Yapılan son tahminlere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak...

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile G. Antep, Kilis, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Hakkâri çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGARIN ŞİDDETİ ORTA KUVVETTE

Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

1 HAFTA BOYUNCA YURT GENELİNDE KUVVETLİ YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugün itibariyle azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek. İçinde bulunduğumuz Ramazan Bayramınının ilk günü de dahil 7 gün boyunca kuvvetli yağışlar yurt genelinde etkisini gösterecek.

Bayram tatili için plan yapan vatandaşların bu durumu gözeterek planlamalarını yapmaları tavsiye ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir