Doğal gaz müjdesi müzmin muhalefeti rahatsız etti! Karalama yarışına girdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir yıl boyunca ücretsiz doğal gaz müjdesi müzmin muhalifleri oldukça rahatsız etti. Bilhassa CHP tarafından fonlanan isimler birbirinden tuhaf açıklamalarda bulundu. İşte, Fatih Portakal, Şirin Payzın, Nevşin Mengü, Fikri Sağlar ve Özgür Demirtaş'ın trajikomik açıklamaları...

featured

Türkiye bu akşam tarihi bir ana şahitlik etti. Karadeniz Gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde ilk kez karaya çıkarılırken törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara 2 müjde birden verdi.

ERDOĞAN’DAN MÜJDE

Erdoğan, “1 yıl boyunca evlerimizdeki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgaz ücretsiz olacak. Ayrıca önümüzdeki 1 ay boyunca konutlarımızda ısınma dahil tüm doğalgaz tüketiminden de ücret almayacağız” şeklinde konuştu.

DOĞAL GAZ MÜJDESİ RAHATSIZ ETTİ

Erdoğan’ın müjdesi sevinçle karşılanırken, muhalif birçok isim rahatsız oldu. O isimlerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar tepki çekti.

Fatih Portakal, ”Az kaldı. Sırada, ‘Bir ay kiraları devlet karşılıyor’ vaadini duyacağımızı düşünüyorum. Ha gayret!” dedi.

CHP’li Hüsnü Bozkurt ise paylaşımında, ”Sayısız aynı müjde gibi unutulmaz umarız. Emeği geçenlere teşekkürler. 800 deniyordu, hatta tombik yarısı da olsa idare eder diyordu, 320 milyar m3 imiş. Olsun! 2023’te kullanılabilecekmiş. Seçimden önce değil.” şeklinde akla ziyan bir açıklama yaptı.

AKLA ZİYAN PAYLAŞIMLAR

İYİ Partili Metin Ergun da istemezükçülük yaparak şu açıklamayı yaptı;

”Tek kuyu, 320 milyar metreküp. Beklentiler Akdeniz’e havale edildi. Tek kuyu ile rezerv açıklanamaz. 320 milyar metreküp de çok ekonomik değil. Dağ fare doğurdu.”

Hayko Bağdat ise, ”320 milyar metreküp bölü 83 milyon eşittir 3.855 metreküp. Bana düşen payı nakit alabilir miyim?” diyerek hazımsızlığını şakaya vurmaya çalıştı.

Şirin Payzın da  ‘‘Ve Kanal İstanbul bu yüzden gerekli denilecek.” dedi.

Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Dünyanın en büyük enerji rezervlerine sahip olan Venezuela’da, bir bidon petrol, bir tane Damak çikolata bile etmiyor.” diyerek doğal gaz müjdesini ti’ye almaya çalıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir