Otomobil bayilerinin sıfır araç planı ifşa oldu! ÖTV’den kaçmak için…

featured

Otomobil piyasası, hem sıfır hem de ikinci el araçlarda vatandaşın cebini yakıyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta sıfır araç satışında yapılan ÖTV indirimi sonrasında bayilerin sıfır araçları ikinci el araç olarak satışının yapıldığını belirtti.

SIFIR ARAÇLARA PLAKA TAKIP İKİNCİ EL GİBİ SATIYORLAR

Bayilerin sıfır araçlara plaka taktırarak ikinci el araç olarak satıp ÖTV indirimini yansıtmadığını söyleyen Usta, yayınladığı videoda şunları söyledi:

“ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. Bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. İlk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç kullanılmıyor, plaka alınıyor fakat bu araçlar ikinci el olarak satılıyor. Sıfır araçları böylece ikinci el araç olarak satarak 50-60 bin liralık vergi düşüşünü yansıtmayıp daha yüksek fiyata piyasaya sürüyorlar.

“MALİYE BAKANLIĞI SESSİZ KALIYOR”

Maliye Bakanlığı da buna sessiz kalıyor. Madem vergiyi düşürüyorsun bunu vatandaşın hissetmesi lazım. Vatandaşın istifade etmediği, sadece yetkili bayilerin veya otomobil firmalarının istifade ettiği bir vergi düşüşünü neden yapıyorsunuz? Buradaki plakalar seri halde ve hiçbiri ikinci el değil. Burada bir soygun var ve bu soyguna hükümet sessiz kalıyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir