Restoran mı örgüt evi mi? Osman Kavala’ya ait Cezayir Restoran…

featured

Avrupa Komisyonu üyelerinden Amerikalı gazetecilere herkesin serbest bırakılması için seferber olduğu, “iş adamı ve sivil toplumcu” kimlikleriyle bilinen 15 Temmuz darbe girişiminin mimarlarından Osman Kavala, gizemli ilişkileriyle ün salmış durumda.

Osman Kavala, F-16’ların modernizasyonu ihalesinde, ihaleye katılan yabancı şirketleri kaçırmak için firari suç örgütü lideri Sedat Peker’den yardım istemesiyle gündeme gelmişti.

Sedat Peker’in Erhan Tuncel’den sonra Gezi’nin organizatörü Osman Kavala ile de ilişkisi çıktı! Şok belgeler…

2013 yılının başında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’dan gelen “sürece rehberlik edecek üç kişiden biri” olacak kadar önemli olan Osman Kavala, kurucularından biri olduğu “Diyalog ve Temas Grubu”nun üyesi olarak siyasi partilerle ve adalet bakanıyla daha önce bazı görüşmeler yapmıştır.

Çatı Pazarlama A.Ş. (eski yönetim kurulu üyesi), Zeytintepe Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (iptal firma), Plato Danışmanlık Ticaret A.Ş. (yönetim kurulu üyesi), Birleşik İnşaat ve Dış Ticaret A.Ş. (iptal firma), Menka Ticaret ve Sanayi A.Ş (yönetim kurulu üyesi) gibi şirketlerde de adı geçen Osman Kavala’nın en ünlü işletmesi Cezayir Restoran ise PKK ve FETÖ’cülerin etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

CEZAYİR RESTORAN’DAKİ PKK/FETÖ ETKİNLİKLERİ

Osman Kavala’nın en ünlü ticari işletmesi. Ününü yemeklerindeki lezzetten ziyade Türkiye’de sözde Ermeni Soykırımı’nı savunan, PKK’ya destek olan veya AB ülkeleri tarafından himaye edilen toplantılara ev sahipliği yapmasıyla elde etti.

Kısa bir arşiv taramasıyla yapılan birkaç etkinlikten örnekler:

1- 7 Haziran seçimleri sonrası barajı geçen HDP’nin “seçim zaferi” kutlaması Cezayir Lokantası’nda gerekleşti.

2- PKK gazetesi Özgür Gündem yöneticilerinden Aslı Erdoğan’ın tutuklanması sonrası 149 yazarın ortak destek açıklamasının okunması.

3- Cezaevinden firar edip Yunanistan’a sığınan Sevan Nişanyan’ın hapisten izin alıp katıldığı, HDP milletvekilleri ve AB üyesi ülkelerin diplomatlarının da katıldığı doğum günü partisi.

4- DurDe tarafından düzenlenen ‘Holokost ve Türkiye: Geçmişten Günümüze Antisemitizm’ başlıklı panel.

5- HDP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde İstanbul adaylarını tanıtma toplantıları.

6- Birinci Dünya Savaşı ve Ermeni “Soykırımı” paneli

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir