Onlarca caretta carettanın ölümüne sebep olan Port Nature Luxury Hotel’e soruşturma açıldı

featured

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), Belek sahil bandında 23 yıldır deniz kaplumbağalarının mayıs-ekim ayları arasındaki yuvalama, yavruların yuvadan çıkışı, bunların kayıt altına alınması ve korunması gibi faaliyetleri yürütüyor.

Belek sahilinde dün sabah yine caretta yuvalarıyla ilgili çalışma yapan EKAD üyeleri, turistik bir tesisin yuvalama alanlarının üzerine ahşap yürüme bandı koyduğunu fark etti.

Bandı kaldıran görevliler, yuvadan çıkan fakat yürüme bandı altında sıkışıp ölen yavru kaplumbağalarla karşılaştı. Yuva üzerine konulan yürüme bandının 60 yavru kaplumbağanın ölümüne neden olduğu tespit edildi.

Antalya Belek’teki 5 yıldızlı otelde caretta caretta katliamı! Otelin yaptığı ahşap yürüme platformunun altına sıkışıp can verdiler…

OTELİN ADI PORT NATURE LUXURY

Diken’den Ayşegül Kasap’ın haberine göre sosyal medya taraması sonucunda tesisin adının Port Nature Luxury Hotel olduğunu belirlendi.

Diken’in aradığı resepsiyondaki görevli, caretta caretta yavrularının ölümünden ötürü üzüntüsünü belirtip yetkili bir kişiye iletmek üzere muhabirin numarasını aldı ancak arayan olmadı.

ÜÇ KURUM SORUŞTURMA BAŞLATTI

DHA’nın haberine göre üç ayrı kurum soruşturma başlattı. İlki, yetkili kurum olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü. Müdür Tevfik Altınay, inceleme yapılacağını, gerekli yaptırımların da uygulanacağını söyledi.

Otel plajını da içeren 30 kilometrelik Belek kumsalı, özel cevre koruma bölgesi, dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı.

​Soruşturma başlatan diğer kurumlar ise yaban hayatıyla ilgili yetkili kurum Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü ve Serik başsavcılığı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir