Nihat Hatipoğlu: “Deprem kader bu değil, bilim adamlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir”

featured

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası enkazlardaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem faciasında yeni yapılan binaların ve rezidans olarak satılan büyük yapıların da yıkılması facianın boyutlarını artırdı. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu da depremle alakalı açıklama yaptı.

Benzer Haberler
naci görür istanbul depremi
Naci Görür: ‘İstanbul depremi için uzatmaları oynuyoruz’
depremde ölen şehit midir
Depremde ölenler şehit midir? Hadis, ayete göre kimler şehit sayılır? Depremde hayatını kaybedenler şehit sayılır mı?
Rıfat Uzunmehmet trabzon
Böyle acı olamaz! Uzman Çavuş Rıfat Uzunmehmet, depremde ölen iki bebeğini toprağa verdi
diyanet-isleri-baskanligi-fitre
Diyanet: ‘Fitrelerinizi deprem mağdurlarına Ramazan ayından önce verebilirsiniz’

HATİPOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Deprem özel yayını gerçekleştiren ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bilim adamlarının sözünü dini emir gibi olduğunu söyleyen Hatipoğlu, kaderin tedbir almak olduğunu belirtti.

‘BİLİM ADAMLARINI DİNLEMEK ZORUNDAYIZ’

Hatipoğlu, “Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. “Akıldan daha büyük tedbir yok diyor” sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var.” ifadelerini kullandı.

‘HESABINI ÖYLE BİR SORMALIYIZ Kİ…’

“Bütün tedbirleri alacağız tedbirleri aldıktan sonra bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabi. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var bir hurda var orada. Büyük fiyatlarla satılan yeni binalar bir anda yıkılıyor bunun hesabını kime soracağız. Elbette bu işi yapanlara soracağız. Hem de öyle bir sormalıyız ki bir daha böyle şeye tevessül edemesinler”

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir