New York’taki Türkevi’ne 252 şehidin yer aldığı dev bayrak asıldı!

New York’taki Türkevi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. Programda 252 şehidimiz anıldı. Programdan önce de 15 Temmuz günü canını veren 252 şehidin isim ve fotoğraflarının bulunduğu 12'ye 30 metre ebadında, 75 kilogram ağırlığındaki dev bir bayrak, Türkevi'nin 16. katındaki balkona asılarak dalgalandırıldı.

featured

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle New York kentindeki Türkevi’nde etkinlik düzenlendi.

New York Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen programa Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, yerli ve yabancı diplomatik misyon çalışanları ile değişik sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

“DAHA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR”

Şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Büyükelçi Önal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 7 yıl önce demokrasiye karşı kalkıştığı darbe girişiminin, halkın cesur direnişiyle karşılaştığını söyledi.

Önal, “Türkiye’de yıllardır FETÖ’den kaynaklanan terör tehdidini azaltmayı başardık ancak buna rağmen daha yapılacak çok şey var.” diye konuştu.

“O GÜN SIRADAN VATANDAŞLARIN KAHRAMANLARA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜ”

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de Türk milletinin, demokratik değerlere sahip çıkma konusundaki sarsılmaz kararlılığını 15 Temmuz’da FETÖ darbe kalkışmasına karşı gösterdiğini belirterek şöyle devam etti:

“O gün sıradan vatandaşların kahramanlara dönüştüğü gündü. O gün şehit olanlara şimdi ‘Türkiye asrının kahramanları’ diyoruz.”

Reyhan, FETÖ örgütünün yaklaşık 160 ülkede değişik kuruluşlar altında varlığını sürdürmeye devam ettiğine dikkat çekerek “Birkaç yıl önce Türkiye’de yaşananlar, bu örgütün faaliyet gösterdikleri herhangi bir ülkede neler yapabileceğini hatırlatıyor.” ifadesini kullandı.

Programdan önce de 15 Temmuz günü canını veren 252 şehidin isim ve fotoğraflarının bulunduğu 12’ye 30 metre ebadında, 75 kilogram ağırlığındaki dev bir bayrak, Türkevi’nin 16. katındaki balkona asılarak dalgalandırıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir