Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Almanya Başbakanı Scholz “AB” söylemini değiştirdi

NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmayan Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştükten sonra söylem değiştirerek "AB ile Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyorum" dedi.

featured

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin en önemli konularından birisi de Türkiye’nin AB üyelik süreci oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Batılı liderlerden karşılıklı olumlu açıklamalar gelirken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz da dikkat çeken sözler sarf etti.

Olaf Scholz, Berlin’de basın toplantısı düzenledi. Güncel gelişmelere dair sorulara yanıt veren Scholz, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilgili ilişkilerine değindi. Scholz, “AB ile Türkiye, özellikle Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişebileceğine inanıyorum” dedi.

Scholz, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği hakkında olumlu mesajlar verdi. Almanya Başbakanı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zaten söylemişti. Ayrıca bundan çok eminim ki (İsveç’in NATO üyeliği) üyeliğin uzayacağına dair hiçbir işaret yok” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir