New York ve New Jersey’i Ida kasırgası vurdu! Korkunç görüntüler…

featured

ABD’nin Louisiana kıyılarında etkili olan ve saatteki hızı 241 kilometreye (150 mil) ulaşan Ida Kasırgası, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafından, “Kategori 4: son derece tehlikeli büyük kasırga” olarak nitelendirildi.

Ülkenin doğusuna ilerleyişini sürdüren kasırga, Louisiana eyaletinde yol açtığı hasarın ardından New York’ta da şiddetli sağanak ve fırtınaya neden oldu.

ABD’de Ida kasırgası tehlikesi! Zorunlu tahliye uyarısı yapıldı

NEW YORK’TA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte meydana gelen yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Blasio şunları söyledi:

“Bu gece New York için olağanüstü hal ilan ediyorum. Şehir genelinde rekor kıran yağmur, acımasız sel ve yollarımızda oluşan tehlikeli koşullar ile bu gece tarihi bir hava olayı ile mücadele ediyoruz.

Lütfen bu gece sokaklardan uzak durun ve ilk yardım ekiplerimizle acil servislerimizin işlerini halletmesine izin verin. Dışarı çıkmayı düşünüyorsanız, yapmayın. Metrolardan uzak durun. Yollardan uzak durun. Yoğun suların içine girmeyin. İçerde kalın.

Gözümüz elektrik şebekemizde. Yaklaşık 5 bin 300 kişinin elektriğinin kesildiğini gördük. Yağışların birkaç saat içinde durmasını bekliyoruz. Ama o zamana kadar, yine içeride değilseniz içeri girin.”

NWE JERSEY’DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

The Washington Post’un aktardığına göre New Jersey’de bir kişi hayatını kaybetti. New Jersey ve Philadelphia’yı hortumun vurduğu; bir posta merkezinin çatısının çöktüğü ifade edildi.

NWS, New Jersey’nin Philadelphia yakınlarındaki Mullica Hill bölgesinde evlerin yıkıldığını bildirdi.

New Jersey eyaletinde bulunan ancak çoğunlukla New York’a gidenlerin kullandığı Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’nda da tüm uçuşlar saat gece 10.30 itibariyle durduruldu.

SOSYAL MEDYADA KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşımda da, metronun kullanılamadığı belirtildi ve insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmaları istendi.

İşte New York’ta son durum:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir