ABD’de Ida kasırgası tehlikesi! Zorunlu tahliye uyarısı yapıldı

featured

Küba’nın kıyı kesimlerinde etkili olan Ida Kasırgası, geride maddi hasar bıraktı.

Kasırga, şiddetli rüzgarla birçok bölgede tarım alanlarını sular altında bırakırken, elektrik şebekelerine zarar verdi. Çok sayıda ağaç rüzgarın etkisiyle devrildi. Rüzgar evlerin çatılarında da hasara yol açtı.

ABD’DE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Ulusal Kasırga Merkezi hızı saatte 210 kilometreyi bulan kasırgayı “aşırı tehlikeli” olarak nitelendirdi. Uzmanlara göre, aşırı yağışlar eyaletin kıyı bölgelerini bir metre su altında bırakabilir.

Başkan Joe Biden kasırga henüz karaya ulaşmadan federal düzeyde “acil durum” alarmı verdi.

Deniz seviyesinin altındaki New Orleans’ta, bazı bölgelerde zorunlu tahliye emri yayınlandı.

2005’TE 800 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Eyalet genelinde kasırga sonrası arama kurtarma çalışmaları için 5 bin Ulusal Muhafız görevlendirildi. Elektrik kesintilerine müdahale etmek için 10 bin işçi beklemede.

2005’te Louisiana’da etkili olan Katrina Kasırgası’nda bin 800 bin kişi yaşamını yitirmiş, on binlerce kişi günlerce kurtarılmayı beklemişti.

ZORUNLU TAHLİYE UYARISI YAPILDI

The Guardian’da yer alan habere göre, Ulusal Meteoroloji Servisi yetkilileri, Ida Kasırgası’nın Meksika Körfezi’nde güçlendiğini ve “üçüncü kategori kasırga” olmak üzere olduğunu söyledi. Kasırganın pazar öğleden sonra dördüncü kategoriye çıkabileceği belirtildi. 

Eyalet yetkilileri, yaklaşan kasırganın Lousiana eyaleti tarihinin en büyüklerinden biri olabileceği konusunda uyardı. Vali John Bel Edwards, “Bu Louisiana’yı vuran 1850’lerden bu yana en büyük kasırgalardan olacak. Zamanımız daralıyor” dedi. 

Eyaletin kıyı kesimlerinde yaşayan on binlerce kişiye tahliye uyarısı gönderildi. New Orleans şehrinde bazı bölgelerde “zorunlu tahliye” uyarısı yapıldı. Yetkililerin çağrısıyla beraber bölgeden ayrılmak için binlerce kişinin yola çıkmasının ardından otoyollarda uzun trafik kuyrukları oluştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir