Naci Görür’den İstanbullulara kritik uyarı: “Depremin şiddeti o bölgede daha fazla”

Depremlerle ilgili yaptığı değerlendirmeleri dikkatle takip edilen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında KİPTAŞ'ın haritasını değerlendirerek İstanbul ile ilgili dikkat çeken uyarıda bulundu. Görür, ''Ciddi bir eksiklik görüyorum. Çünkü o bölgelerde zemin zafiyeti söz konusu. Depremin şiddeti de, ivmesi de, hızı da o bölgede daha fazla.'' dedi.

featured

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrilmişti. Depremle ilgili açıklamaları dikkatle takip edilen Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında KİPTAŞ’ın hazırladığı rapordaki haritayı değerlendirerek İstanbul ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“BU BÖLGELERDE CİDDİ BİR EKSİKLİK GÖRÜYORUM”

İstanbul’da ev sahiplerinin başvurularına göre konutun değerlendirilmesi konusuna değinen Prof. Dr. Naci Görür, hükümet ve yerel yönetimlerin birlikte çalışarak başarıya ulaşacağını söyledi.

Naci Görür, Kiptaş’ın elindeki rapora göre İstanbul’da vatandaşların binaları ile yapılan başvuru haritasını da değerlendirdi.

“Avrupa yakasına geldiğimiz zaman ise; bu bölgelerde ciddi bir eksiklik görüyorum. Özellikle Büyükçekmece Küçükçekmece’de yaşayanların daha fazla müracaat etmesi gerekiyor. Çünkü o bölgelerde zemin zafiyeti söz konusu. depremin şiddeti de, ivmesi de, hızı da o bölgede daha fazla. Dolayısıyla Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylüyorum, fakat Avrupa Yakası için biraz daha özellikle sahil şeritlerinin kırmızıyla biraz daha renklenmesi gerektiğini düşünüyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir