Muhalif medyadan algı operasyonu! Adil Karaismailoğlu’nun “Mühendislik ihraç ediyoruz” sözleri çarpıtıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin hayata geçirdiği projeler sayesinde bilgi, beceri ve tecrübe kazandığı belirterek "Bugün teknoloji açısından, mühendislik ihraç eden ülke haline geldik." dedi. Muhalif medya organları Karaismailoğlu'nun bu sözlerini çarpıtarak "Bakan 'Beyin Göçü'ne Kılıf Buldu: Mühendis ihraç ediyoruz" başlıkları attı.

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Mühendislik ihraç ediyoruz” cümlesi muhalif medya tarafından çarpıtılarak “Mühendis ihraç ediyoruz” başlıklarıyla verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kars Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençlerle sahur buluşması’ programında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Karaismailoğlu, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere örnek olmaya başladığını söyledi.

“MÜHENDİSLİK İHRAÇ EDEN ÜLKE HALİNE GELDİK”

Bakan Karaismailoğlu, Anadolu’da yüzlerce, binlerce projeyi gerçekleştirdiklerini, yap- işlet- devret projeleriyle, kamu- özel iş birliği projeleriyle dünyanın en büyük projelerini geliştirdiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80’e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Bugün teknoloji açısından, mühendislik ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu. Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıptayla baktığı en büyük asma köprüsünü yaptık. Yani 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en geniş asma köprüsü, 318 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek çelik kule ayaklarına sahip bir köprüyü tamamen Türk mühendisleriyle yapıyorsunuz.”

BAKANIN SÖZLERİNİ ÇARPITTILAR

Bakan Karaismailoğlu’nun bu açıklamalarını muhalif medya kuruluşları çarpıtarak verdi. Bakanın mühendislik yerine mühendis dediğini iddia eden haber siteleri beyin göçüne böyle kılıf bulunduğunu yazdı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir