İmamoğlu ve çetesi İBB’yi yağmalamaya devam ediyor! Murat Ongun’un yakın dostuna milyonluk kıyak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında olan 'şeffaflık ve liyakat' unutuldu, İBB'de talan, yağma ve kadrolaşma tüm hızıyla devam ediyor. Murat Ongun'un yakın arkadaşı Emrah Bağdatlı tarafından yeni kurulan şirkete ihaleler yağmur gibi yağıyor.

featured

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de yolsuzluk ve vurgun iddiaları dur durak bilmiyor. Terörle iltisaklı personel soruşturmasıyla zor günler geçiren İmamoğlu’nun İBB kasasını eş, dost ve partililere nasıl yağmalattığı ise ortaya çıkan belgelerle gözler önüne seriliyor.

YENİ KURULAN ŞİRKETE İHALE

İBB’nin reklam ve prodüksiyon işlerinin verildiği Şimdi Yapım Ltd. Şti, Ekrem İmamoğlu göreve geldikten bir sene sonra İBB Sözcüsü Murat Ongun’un yakın arkadaşı Emrah Bağdatlı tarafından kurulmuş.

EMRAH BAĞDATLI KİMDİR?

Yeni kurulan şirkete İBB yönetiminin nasıl ulaşıp ihale verdiği ve şirketin sahibi Emrah Bağdatlı’nın kim olduğu merak edilirken, merakları gideren bir fotoğraf ortaya çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun, şirketin kurucusu Bağdatlı’nın nikahını kıydığı anlaşıldı.

Bağdatlı’nın aynı zamanda sosyal medyada İmamoğlu’nu eleştiren isimlere verdiği sert cevaplar da göze çarpıyor.

İGDAŞ’TAN BALLI İHALE

Murat Ongun’un yakın arkadaşı Emrah Bağdatlı’ya ait yeni kurulan şirketin İGDAŞ’tan ve MEDYA AŞ’den peş peşe yüklü miktarda ihale alması pek çok söylentiyi de beraberinde getirdi.

İBB’nin Medya Aş şirketinde tüm ihalelerin Emrah Bağdatlı tarafından tanıdıklarına paslandığı ve şirketin içinin boşaltıldığı iddialar arasında.

MURAT ONGUN İLE ORTAK MI?

Sosyal medyada yayılan bir başka iddiaya göre ise Emrah Bağdatlı ve Murat Ongun ortak.

İkilinin uzun yıllara dayanan dostluğu, verilen ihaleler ve İBB’nin reklam prodüksiyon işlerinin Emrah Bağdatlı tarafından verilmesi, Ongun ile Bağdatlı’nın resmiyete dayanmayan bir ortaklığa imza attıkları iddialarını güçlendirdi.

Bağdatlı’nın eski bir çalışanı sosyal medyadan bu işbirliğini geçtiğimiz ay ifşa etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir