MİT Akademisi nedir? MİT Akademisi’ne giriş ve başvuru şartları

Milli İstihbarat Akademisi faaliyetlerine başladı. Nisan ayında başvuru takvimi ve süreci başlayacak olan Akademide eğitimler güz döneminde yapılacak. MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın duyurduğu akademiye ilişkin merak edilenler de ortaya çıktı

featured

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri Töreni’nde hitap etti. İbrahim Kalın, bu göreve atandıktan sonra ilk kez kameralar karşısında açıklamalarda bulundu. Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Güçlü ve dirençli bir Türkiye’nin bölge ve dünya barışı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır. Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ’NİN DETAYLARI BELLİ OLDU

9 Şubat 2023 tarihinde kurulan Millî İstihbarat Akademisi, 6 Ocak’ta faaliyetlerine başladı.

2024 yılı güz döneminde, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya başlayacak olan Akademiye, üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve başvuru koşullarını karşılayan herkes lisansüstü programlara başvurabilecek.

Akademi, üniversite yapılanması şeklinde faaliyet gösterecek ve dersler alanlarında uzman akademisyenler tarafından verilecek.

mit akademisi nedir

 

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞACAKLAR?

Adaylar, Akademi bünyesinde açılacak; istihbarat, güvenlik, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zekâ ile veri analitiği ve benzeri programlara başvuruda bulunabilecek.

MİT AKADEMİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Akademi bünyesindeki enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az dört yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve Akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecek.

Bu programlarda eğitim gören öğrenciler; istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, siber güvenlik, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği ve benzeri alanlarda çalışmalarını yürütebilecek.

MİT AKADEMİSİ ATAMA ŞARTLARI NELER, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Millî İstihbarat Akademisi bünyesindeki enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az dört yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve Akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecektir. Bu programlarda eğitim gören öğrenciler istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zekâ ile veri analitiği ve benzeri alanlarda çalışmalarını yürütebileceklerdir.

Kanuna göre diş hekimliği, tıp, eczacılık, veteriner hekimlik gibi uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar yüksek lisans, doktorasına tamamlamış araştırma görevlileri talep etmeleri halinde altı ay içerisinde yer aldığı üniversite tarafından ataması yapılacak. Böylece farklı üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışan kişiler 33/a statüsü kapsamında kadroya geçirilebilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir