Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Tevfik Göksu’ya: “İBB Başkanımız…”

Yerel seçimlere aylar kala partiler adaylarını belirlemek için hummalı bir çalışma içine girdi. AK Parti'nin belediye başkan adaylarının bu ay sonunda açıklaması beklenirken bugün yaşanan bir olay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tevfik Göksu mu olacak dedirtti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sözleri Göksu'ya yönelik sözleri kafaları karıştırdı.

featured

Türkiye 31 Mart 2024’te Mahalli İdareler Seçimleri’ne gidecek. Tüm partilerde adaylar için yoğun bir çalışma başladı. AK Parti adaylarla ilgili olan temayül yoklamasını yaptı, İBB adaylığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üç ismin bulunduğu kapalı bir zarf teslim edildi. AK Parti’nin bu ay sonunda adaylarını ilan etmesi bekleniyor.

İddialı adayların arasında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da bulunuyor.

Bugün yaşanan bir olay da bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 56 bin adet okulu var. Hem eğitim ortamlarının daha iyi hale gelmesi hem de sınıfların daha az ve eğitim öğretime uygun hale gelmesi için sürekli yatırım yapıyoruz. Yılda ortalama 4-5 bin adet derslik ihtiyacımız ortaya çıkıyor. Biz de bunları yapmaya çaba sarf ediyoruz. Bunları yaparken problemlerimiz oluyor. Bunlardan bir tanesi kaynak ayırmak. Geçtiğimiz günlerde 2024 Bütçe Görüşmeleri yaptık. AK Parti iktidarında her bütçe döneminde olduğu gibi bu yıl da genel bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılmış durumda. Kaynak ayrılırken önümüzde bazı problemler oluyor. Ayırdığımız kaynak bazen ihtiyaçlarımıza veya illerden gelen taleplere yetmiyor. Yetmediği zaman da imdadımıza hayırseverlerimiz yetişiyor. Onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bütçe bulmak ve kaynak ayırmaz tek başına yetmiyor. Türkiye’nin birçok ilinde kaynak üretmemize rağmen belediyelerimizin gerek Düzenleme Ortaklık Payı (DOP), gerek imar düzenlemeleri sebebiyle çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Bunların hepsi bir tarafa, okullarımızın kullandığı su giderlerinden bile belediyelerle sıkıntı yaşıyoruz. Bir taraftan da eğitim öğretim sürecine katkı vermek için cansiperane çalışan belediyelerimiz de var. Ben huzurlarınızda, bize bu anlamda destek olan belediyelerimize, özellikle de Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Göksu’ya seslenen Bakan Tekin, , Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya hitapta bulunurken “Yanlışlıkla büyükşehir belediye başkanımız diyecektim az daha” dedi.

Medya Tava

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir