Meral Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a: “Korkaklar…”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak programda genel seçim döneminde yaşanan süreci hatırlatarak Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Akşener, "Millet istiyor diye bunları masaya götürdüm. İkisi de korktu kabul etmedi" dedi.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’taydı. Partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener’in gündeminde, partisinde son dönemde yaşanan istifa dalgası vardı. Oldukça sert açıklamalarda bulunan Meral Akşener, açık açık savaş ilanı vurgusu yaptı.

Akşener, “Dün akşam bir televizyon programında konuşuldu hem Ankara hem İstanbul’da pazarlıklar yapılmış. Benim bilgim yok. Teşkilat Başkanı beyfendinin bilgisi yok, Yerel Yönetimler Başkanı burada onun bilgisi yok. Belediye Meclis Üyesi parti adına diplomasi yapıyor. Nasıl oluyor bu. İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. Ankara’yı İstanbul’u isimlerine kadar paylaşmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum isimlerine kadar. Mesela Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP’den aday olacakmış. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’NDE İSTİFA EDEN İBRAHİM ÖZKAN İTİRAF ETMİŞTİ: İMAMOĞLU İLE…

Meral Akşener, bu sözleriyle İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan’ı hedef aldı. Daha önce CHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunan İbrahim Özkan, katıldığı canlı yayında, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arka kapı diplomasisi yaptığını açıkladı. “İstanbul’da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP’li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu” anlattı.

İşte bu sözleri İYİ Parti’yi bir kez daha karıştırdı. Meral Akşener, kapılı kapılar ardında kendisinden habersiz aday pazarlığı yapan Ekrem İmamoğlu ile İbrahim Özkan’a operasyon mesajı yolladı.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

Akşener yerel seçime ilişkin yaptığı açıklamada, “Buradan ilan ediyorum. Tek başımıza giriyoruz, her yerde tek başımıza giriyoruz. Ankara’da da İstanbul’da da her yerde tek giriyoruz. Bu işin sonunda başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir. Başarısızlık da benimdir. Sorumluluğu yerine getiririm. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız, çalışacaksınız. Hadi bakalım parmak sallayanlar göreceğiz. İyi Parti’nin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Parmak uzatanlar, o parmakları teker teker kırarım. Dün yapılan bir televizyon programında gördüm ki dostumuz Türk milletidir” ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A SERT SÖZLER: KORKTULAR!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istediği CHP’li belediye başlanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da hedef aldı. Oldukça sert ifadeler kullanan Akşener, iki belediye başkanını da korkaklıkla suçladı. Akşener, “Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın” açıklamasını yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir