Meteoroloji’den kritik uyarı! Sıcaklıklar 50 dereceyi görebilir

Türkiye önümüzdeki hafta ortasından itibaren Afrika üzerinden gelmesi beklenen ekstrem bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalacak. Sıcaklıkların 45-50 dereceler bandına çıkması bekleniyor.

featured

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre Türkiye genelinde sağanak yağış yerini aşırı sıcaklara bırakacak. 2 gün sonra, bazı şehirlerde sıcaklıkların çok yükseleceği açıklandı. Bilhassa turizm bölgeleri için bu sıcaklık tehlikeli boyuta ulaşabilir.

EL NİNO TÜRKİYE’DE ETKİLİ OLACAK

Zira orman yangınlarının olabilme ihtimali korkutuyor.

Öyle ki dünyanın pek çok yerinden sıcaklık kaynaklı yangın haberleri geliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından ‘El Nino’ olarak ifade edilen ve bu sene başlayan hava olayı küresel ölçekte önemli etkiler doğururken; ‘El Nino’, Türkiye’de de etkili oluyor.

45-50 DERECELERİ GÖRECEK

45-50 derece sıcaklıkların konuşulduğu hava muhalefetinden en kötü etkilenecek illerin başında ise İstanbul ve çevresi geliyor. 45 derecelere kadar çıkması beklenen hava sıcaklıklarından Kocaeli, Sakarya ve Yalova’nın da etkileneceği tahmin ediliyor.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece olarak ölçüldüğü 3 Temmuz, dünyada bu zamana kadarki en sıcak gün olarak kayıtlara geçmişti.

Henüz 24 saat geçmeden 4 Temmuz’da ise 17,18 dereceye ulaşan küresel ortalama sıcaklık bir daha rekor kırmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir