“Atatürk’ü Ekber” diyerek namaz kılan hadsiz güvenlik görevlisi Derman Yalçın tutuklandı!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından video çekerek namaz ile alay eden özel güvenlik görevlisinin "Atatürk'ü Ekber" diyerek namaz kılması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Hakkında soruşturma başlatılan güvenlik görevlisi "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklandı.

featured

Sosyal medyada yayınlanan bir video Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Videoda güvenlik görevlisi olduğu görülen şahıs, sosyal medyadaki paylaşımında namaz kılıyormuş gibi yapıp dini değerlerle dalga geçti.

SKANDAL VİDEOYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ OLDU

Derman Yalçın ilk olarak tekbirde “Atatürk’ü Ekber” deyip ‘Andımız’ı da sure gibi değiştirerek bu anları kayıt altına aldı. Daha sonra çektiği videoyu paylaşan şahsa tepki üstüne tepki yağdı.

TUTUKLANDI

Görüntüler tepki çekerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Derman Yalçın’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı adliyeye götürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli D.Y.’nin ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan bugün tutuklandığını bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir