Meteoroloji 32 il için alarm verdi! Kuvvetli sağanak yağış ve sele dikkat

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre, 32 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, o illerde olanları sel ve heyelan konusunda uyardı.

featured

Meteorolojiden alınan hava durumu tahmin raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Karadeniz bölgesinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Marmara’nın doğusu, Ege’nin güney ve iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Öte yandan 32 ile sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi. O iller şu şekilde:

“Adana, Amasya, Antalya, Burdur, Çorum, Eskişehir, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Sivas, Uşak, Aksaray, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Çankırı, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Muğla, Niğde, Tokat, Yozgat, Karaman, Osmaniye.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir