Merdan Yanardağ, Türk SİHA’larını oyuncak uçaklara benzetti! Tepki yağdı

Uluslararası arenada sürekli övgüler alan Türk SİHA'larını gazeteci Merdan Yanardağ, oyuncak olarak niteleyip milli olmadığını savundu.

featured

Dr. Merdan Yanardağ canlı yayında İHA ve SİHA’lara oyuncak uçak benzetmesi yaptı. Merdan Yanardağ’ın bu gülünç benzetmesi ise sosyal medyada tepki aldı.

 TELE1’in sahibi Merdan Yanardağ canlı yayında Türk SİHA’larını oyuncağa benzeterek, “Türkiye’deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor” dedi.

“OYUNCAK GİBİ DÜŞÜNÜN”

Türk SİHA’larını küçülmseyip oyuncak olduğunu ve bir uçak teknolojisi olmadığını iddia eden Yanardağ “Selçuk Bayraktar, Sayın AK Parti Genel Başkanı’nın damadı. Onun Türkiye’deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet.

“MİLLİ FALAN DEĞİL”

Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi. Neyse burada üretilen İHA’lar ve SİHA’lar Ukrayna’ya satılıyordu…” ifadelerini kullandı.

SOSYLA MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Yanardağ’ın fıkra gibi açıklamaları sosyal medya kullanıcılarını diline düştü. Onlarca kişi Yanardağ ile dalga geçti.

Kullanıcıların yorumlarından bazıları şöyle:

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir