Meral Akşener’in 6’lı masaya istediği Hüseyin Baş’a DEVA’dan veto

Meral Akşener'in 6'lı masaya davet ettiği Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'a DEVA partisinden veto geldi. DEVA'nın sözcüsü İdris Şahin yaptığı açıklamada, "Ancak şu aşamadan sonra genişleme ihtimalini son derece zayıf görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

featured

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde katıldığı FOX TV yayınında altılı masaya katılmak istediklerini dile getirdi. Baş, “Bizi Millet İttifakı ve altılı masaya davet etmelerini istiyoruz. Davet etmiyorlarsa da sebebini açıklasınlar” ifadelerini kullandı.

thumbnail
İlişkili Haber
6’lı masada Baş heyecanı! BTP’nin katılımı iktidar umutlarını artırdı

 

MERAL AKŞENER’DEN DESTEK GELDİ

Baş’ın talebine ilk tepki Meral Akşener’den geldi. BTP Genel Merkezi’ne giden Akşener, Hüseyin Baş’la bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak katılımın olup olmayacağının altılı masa toplantısından sonra belli olacağı ifade edildi. Bu sefer de gözler Baş’ı masada istemediği iddia edilen Saadet Partisi cephesine çevrildi. Saadet cephesinden gelen ilk açıklamalar da çekimse yönde oldu.

DEVA PARTİSİ DE VETO ETTİ

BTP’nin altılı masaya katılıp katılmaması ile ilgili son yorum ise DEVA Partisi cephesinden geldi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, BTP’nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e destek vermesinin “kıymetli olduğunu” belirtirken, “Ancak şu aşamadan sonra genişleme ihtimalini son derece zayıf görüyoruz” sözleriyle masada yedinci partiye yer olmadığı mesajı verdi.

 

thumbnail
İlişkili Haber
BTP Başkanı Hüseyin Baş: ‘Millet İttifakı talebimiz reddedilirse toplumsal infial oluşur’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir