Oyuncaklarda LGBT propagandası! Barbie’nin erkek arkadaşı Ken hamile

Danimarkalı bir oyuncak üreticisi, LGBT’ye destek vermek için Barbie'nin erkek arkadaşı Ken'in hamile olduğu ürünler üretti. Şirketin reklam filmi sosyal medyada tepki çekti.

featured

Yabancı menşeli bir oyuncak üreticisinin çocuklar için hazırladığı oyuncaklarda LGBT propagandası tepki çekti.

Yayınlanan bir oyuncak bebek reklamına göre Barbie’nin erkek arkadaşı Ken’in hamile ürünleri üretildi.

Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Perinçek Twitter hesabından konuya dair paylaşımda bulundu.

Mehmet Perinçek’in paylaşımı şu şekilde:

“Danimarkalı oyuncak üreticisi bir ilke imza attı. Şirket, LGBT toplumuna destek vermek için bir oyuncak serisi hazırladı. Gökkuşağı renkleri temel alınan seriye ‘Herkes Mükemmeldir’ ismi verildi.”

GEÇEN YIL BAŞLAMIŞTI

Firma geçen yıl bir oyuncak serisi hazırlamıştı. Gökkuşağı renkleri temel alınan seriye ‘Herkes Mükemmeldir’ ismi verilmişti.

11 renkli figür arasında gökkuşağı renklerinin dışında, trans topluluğunu yansıtması için beyaz ve pembe, ten rengi çeşitliliğini temsil etmesi için de siyah ve kahverengi eklendi. Figürlerle herhangi bir cinsiyet belirtilmezken, seriyi geliştiren tasarımcı Matthew Ashton mor renkli figüre ayrı bir parantez açtı. Ashton mor renkli figürün dünyanın her yerindeki harika ‘drag queen’ler için bir tür selamlama olduğunu söyledi.

Seriyi ilk etapta kendisi için hazırladığını anlatan Ashton, “Ofisimi taşıdıktan sonra kendimi oraya daha ait hissetmek için beni yansıtan bir şeyler yapmak istedim. Bu sayede parçası olmaktan gurur duyduğum LGBTQIA+ toplumuyla ilgili bu seri ortaya çıktı” dedi.

Ancak serinin kendi masasıyla sınırlı kalmadığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Ashton, “Şirketteki diğer LGBTQIA+ üyeleri bana gelip bu tasarımı çok sevdiklerini söylediler. Ben de bunu paylaşabileceğimizi düşündüm” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir