ÇOK FARKLI BELİRTİLERİ VAR

Sifilis bakterisinin farklı bir türünün yayıldığına dikkat çekilirken, uluslararası medya kuruluşları, “Sifilisin belirtileri zaman içerisinde değişir ve onu tanımlamak güçleşir. Yaygın belirtiler arasında ağrısız kabarıklık, cinsel organ, ağız ve elde yaralar, avuç içinde ve ayak tabanında beyaz ya da gri şişlikler olabilir” ifadesine de yer verdi.

Bazı hastaların grip benzeri belirtileri olduğuna dikkat çekilirken, tedavi olunmaması durumunda ölümcül sonuçlar doğurabileceği de belirtildi. Beyin sorunları olarak nöbet geçirmek, hafıza kaybı gibi belirtilerin yanı sıra eklem ağrıları ile birlikte tüm vücudu etkileyebilecek sorunların da tetiklenebileceği kaydedildi.

“VÜCUTTA KALMASI ENDİŞE YARATIYOR”

Raporda, “Frengiyi özellikle endişe verici kılan şey, semptomlar iyileşse veya kaybolsa bile enfeksiyonun vücudunuzda kalması, sizi enfeksiyonu yayma ve daha sonra ciddi sorunlar geliştirme riskiyle karşı karşıya bırakmasıdır. Bir erkeğin beş kadına enfeksiyon bulaştırdığı Michigan’daki son vaka, enfeksiyonun ne kadar kolay bulaştığına dair bu endişe verici gerçeği gözler önüne sermektedir” denildi.

Bilim insanları hastalığın erken teşhisinin uzun vadede hayat kurtarabileceğini de vurguladı.