Menzil Cemaati’nin yeni lideri kim oldu? Yeni Gavs kim?

Menzil cemaati lideri Abdulbaki El-Hüseyni hayatını İstanbul'da hayatını kaybetti, binlerce kişi Menzil'deki cenaze törenine akın etti. Peki Abdulbaki El-Hüseyin'in vefatı sonrası Menzil'in yeni liderim kim olacak?

featured

Nakşibendi tarikatının bir kolu olan Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki El-hüseyni, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. El-hüseyni Menzil’de büyük bir kalabalıkla defnedildi. Vatandaşlar, “Yeni menzil şeyhi kim olacak? Yeni gavs kim?” sorularına yanıt arıyor.

YENİ MENZİL LİDERİ KİM OLACAK?

Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni ismini kullanan ve daha çok bu isimle anılan Erol, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Erdol dün 14.00’te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Abdulbaki El-Hüseyni’nin ölümünün ardından yeni menzil şeyhi olarak Abdulbaki El-Hüseyni’nin oğlu olan Seyyid Muhammed Saki Hasimi (Saki Erol) olacağı konuşulmaktadır.

Cemaatten yapılan açıklamada; sağlık sorunu olanların, kadın ve çocukların yoğunluktan etkilenmemeleri için taziye ziyaretlerini ertelemeleri istendi. Öte yandan yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdülbaki Elhüseyni hazretlerinin cenaze namazı Menzil’de kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım. Cenaze namazına iştirak etmek isteyen kardeşlerimiz mümkün olduğunca toplu bir şekilde Menzil’e gidebilirler. Kara yoluyla gideceksek navigasyon uygulamaları üzerinden trafik durumunu takip edelim. Uygun güzergahları kullanalım. Cenaze namazına yetişmek için süratli araç kullanmayalım; trafik kurallarına uyalım. Cenaze namazına yetişemediğimiz için üzülmeyelim. Gavs-ı Sani hazretlerinin aile fertleri Menzil’de taziyeleri kabul etmeye devam edecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir