Ciğerlerimizi yakan Marmaris yangınıyla ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşamdan beri süren orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığı açıklandı. Yangının neden çıktığı ile ilgili henüz net bir bilgi verilmezken, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

featured

Dün akşam saatlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Gece boyunca devam eden yangın, bugün 15 saat sonunda büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Bakan Kirişçi duyurdu! Marmaris’teki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

Yangınla ilgili son durumu aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Temennimiz bugün bu olayın neticelenmesi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz. Datça’da bir yangın çıktı o da söndürüldü. Fethiye’de de yangın çıktı o da kontrol altına alındı. Millet olarak bu tür durumlarda dayanışma örneğimizi göstermeliyiz. Herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına TOMA’lardan destek

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangının üç ayrı noktada çıktığı yönündeki iddialar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yangının çıkışı ile ilgili ‘Kolluk kuvvetlerimiz araştırıyor’ açıklamasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti. Başsavcılık, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Marmaris’teki yangına müdahale eden uçaktan çekilen görüntüleri paylaşan zekâ küpü Şahan Gökbakar’dan cehalet ürünü paylaşım

“SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “İlimiz Marmaris ilçesi Amazon köyü Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda 21.06.2022 günü saat 20.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili olarak Mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir” denildi.

CHP’li Muğla Milletvekili Müsel Alban’dan Halk TV’de Marmaris yangını provokasyonu

20 HELİKOPTER VE 14 UÇAK GÖREV ALIYOR

Öte yandan büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın belli bölgelerde halen devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediyor.

BAKAN KOCA: YARALANMA OLAYI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Muğla’da dün akşam başlayıp söndürme çalışmaları halen devam eden orman yangınıyla mücadele eden görevlilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Bakanlığımıza bağlı ekipler ilk anlardan beri olay yerindedir. Yangın sebebiyle bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. Yangınla mücadele sırasında şu ana dek herhangi bir yaralanma olayı, belirgin sağlık problemi yaşanmadı. 115 sağlık personelimiz 17 ambulans, 15 UMKE timi, 1 motorize ambulans ve 1 mobil komuta aracı ile görev başında. Hepimiz, yüreklere su serpecek haberi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir