Marmaris’teki yangına müdahale eden uçaktan çekilen görüntüleri paylaşan zekâ küpü Şahan Gökbakar’dan cehalet ürünü paylaşım

Recep İvedik tiplemesi dışında başka marifeti bulunmayan Şahan Gökbakar, provokasyon sezonunu erken açtı. Marmaris’teki yangına ilişkin cehalet ürün paylaşımda bulunan Gökbakar, uçaktan çekilen görüntüleri paylaşarak, ‘’Uçaklar nerede?’’ şeklinde paylaşımda bulundu. Ünlü komedyenin paylaşımına yeşil çevreci, gazeteci ve programcı Güven İslamoğlu ,uçakların nerede olduğunu soran Gökbakar'ı alanda mücadele edenlerin moralini bozmakla suçladı.

featured

Muğla’nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor. Tüm ekipler alevleri kontrol altına almak için uğraş verirken, yüksek kesimlerde esen şiddetli rüzgar ekiplerin işlerini zorlaştırıyor. Geçen aylarda eğitimden geçen gönüllü itfaiyecilerin de yangın söndürme çalışmalarına katıldıkları öğrenildi.

ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN YANGIN PROVOKASYONU

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris’teki orman yangını büyüyünce sosyal medyadan, gündüz çekilen ilk fotoğrafları paylaşarak, “Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın… Havadan ucakla mudehale edilir mi? EDİLİR! NEREDE UÇAKLAR??? UÇAKLAR NEREDE??? BU YANGIN YINE O KADAR BÜYÜK BIR ALANI YOK EDECEK Kİ!!! YAZIK! KIŞ BOYU BU ANI SÖYLEDİM!!! NEREDE BU UÇAKLAR???” paylaşımında bulundu.

GÜVEN İSLAMOĞLU’NDAN OKKALI YANIT

Şahan Gökbakar’ın provokatif paylaşımına sosyal medyadan tepki yağarken; yeşil çevreci, gazeteci ve programcı Güven İslamoğlu, Gökbakar’ı alanda mücadele eden insanların moralini bozmakla suçladı. İslamoğlu, “Uçak helikopter yangını söndürmez. Dip örtü yanıyorsa kara müdahalesi önemli. Alanda mücadele eden insanların moralini bozmayın. Ben söylemiştim ne demek ? 20 uçak 55 helikopter var…2 görüntü ile yorum yapmayın. Yangını İHA lar termal kamera ile tesbit etmiş…” açıklamasını yaptı.

“YANGIN SÖNDÜRMEYİ SADECE SEN Mİ BİLİYORSUN*”

Geçen yıl da orman yangınlarını sosyal medya üzerinde cahilane provoke eden Şahan Gökbakar, arazide cansiperane yangınla mücadele eden ormancılara ve ekiplere haksızlık etmeye devam ederek, morallerini sıfıra indiriyor.

Oturduğu yerden klavye başında tweet atmakla eleştirilen Gökbakar’a “Yangın söndürmeyi sadece sen mi biliyorsun?” tepkileri de geldi.

YANGINA 576 PERSONEL, 148 ARAZÖZ, 53 İŞ MAKİNESİ MÜDAHALE EDİYOR

Marmaris’teki yangın sonrası Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “21 Haziran 2022 Salı günü saat 20.00 sıralarında Marmaris ilçemiz Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârında etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan ekiplerce müdahalede bulunulmuştur. Havanın kararması nedeniyle yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan müdahale devam etmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiş takviye ekipler yangın bölgesine yönlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Sosyal medya kullanıcıları da Şahan Gökbakar’ın paylaşımı ti’ye aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir