Marmara Denizi açıklarında yaşanan deprem sonrası Ahmet Ercan’dan flaş açıklama!

Marmara Denizi açıklarında meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir" dedi. Ercan depremin olacağı yerleri tek tek açıkladı.

featured

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan geçtiğimiz gün Marmara Denizi açıklarında Yalova yakınlarında meydana gelen ve birçok yerden hissedilen deprem ile ilgili paylaşımda bulundu.

Depremi ‘önemsiz bir gerginlik boşalması’ olarak tanımlayan Ercan, “Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir” yorumunu yaptı.

Olası Marmara depreminde etkilenecek illeri de işaret eden Ercan, şu paylaşımı yaptı;

“6 Ağustos 2023, 18.29’da Yalova yakınında denizde olan M3,6’lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir.

Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır. İstanbul için sürekli deprem korkusu üretmek, toplumu çaresiz diken üstünde, çok tedirgin, çaresiz tutuyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir