Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.

featured

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, yerin 7 kilometre derinliğinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yüzeye yakın sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

MALATYA’DA 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Dün 4.4 ile sallanan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bir deprem daha gerçekleşti. Saat 20.48’te 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.

KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.2

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Kandilli depremin merkez üssünü İkice-Yeşilyurt olarak duyururken, sarsıntının yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini belirtti.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Yüzeye yakın sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Depremle ilgili AFAD’dan açıklama geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“ŞİDDETLİ BİR HİSSETTİK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada, “Şiddetli bir şekilde hissettik. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok.” dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da şu ana kadar, kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir