AK Parti ve bakanları tehdit eden CHP’li Ali Mahir Başarır hakkında fezleke hazırlandı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere kabinedeki tüm bakanları tehdit etmişti. AK Parti'yi hedef alarak skandal açıklamalarda bulunan CHP'li Başarır "Yargılanacaklar. Af yok" demişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır için fezleke hazırlandı.

featured

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere kabinedeki tüm bakanları tehdit etmişti.

AK Parti’yi hedef alarak skandal açıklamalarda bulunan CHP’li Başarır “Yargılanacaklar. Af yok” demişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır için fezleke hazırlandı.


AK PARTİ’Yİ HEDEF ALDI BAKANLARI TEHDİT ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘helalleşeceğiz’ söylemiyle siyaset yaparken CHP’li isimler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakan ve milletvekillerini tehdit etmeyi sürdürüyor.

5. Edremit Kitap Fuarı’na katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır skandal ifadelerle AK Partiyi hedef aldı.

“YARGILANACAKLAR ASLA AF YOK BUNU BİLİN”

İktidara geldikleri zaman bütün bakanları ve milletvekillerini yargılayacaklarını söyleyen Başarır, “Birçok bakan yargılanacaktır, milletvekili yargılanacaktır ama bir kişi özel yargılanacaktır. O Süleyman Soylu. Ona af yok, ona asla af yok bunu bilin.” ifadelerini kullandı.

TEHDİT EDEN SADECE BAŞARIR DEĞİL

Başarır’ın yanı sıra CHP ve İYİ Parti’ye yakın gazeteci Yavuz Selim Demirağ, CHP’li Mehmet Tüm ve TİP’li Erkan Baş da hakaret ve tehdit dolu ifadeler kullandı.

GAZETECİ YAVUZ SELİM DEMİRAĞ: MUTLAKA YARGILYACAĞIZ

Yavuz Selim Demirağ da AK Partilileri hedef alarak şu skandal ifadeleri kullandı:

“Numara yapıyor, önümüzdeki günlerde yargılanacak ya şimdi benim akli melekelerim yerinde değil diye rapor alacak.

Vallahi de billahi de sadece o mu malum bir zat var yarın o o da yargılamak için karar çıktığında avukatları onun için hemen bir rapor alacaklar, akli dengesi yerinde değil bunları yargılayamazsınız diye. Ama biz yemeyeceğiz, mutlaka yargılayacağız.”

ERKAN BAŞ HAKARET YAĞDIRDI: FAŞİST, YOBAZ

TİP’li Ekan Baş da hakaret dilini seçerek, “Bu işi bitirmek üzereyiz bu ceberrut faşist, yobaz iktidardan kurtulmak üzereyiz eğer hata yapmazsak” dedi.

CHP’Lİ TÜM’DEN SOKAK ÇAĞRISI

Yine aynı fuarda konuşan CHP’li Mehmet Tüm ise, “Faşizme karşı birleşmeyenlerin faşismin zindanlarında buluşurlar. Yanyana durmalıyız sokağı da kullanmayı bilmeliyiz yoksa güç alırlar” şeklinde sokak çağrısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ise “Bu diktatöre yani Cumhur İttifakı’nı oluşturan bu faşist iki partiye ve onların işbirlikçilerine yenilgiyi tattıran ilk mücadele alanımız Kazdağları.” şeklindeki skandal sözlerle tehdit ve hakarette bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Edremit Belediyesince 13-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan fuardaki bazı konuşmacıların hakaret içeren sözleri sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Fuar boyunca düzenlenen panellerde konuşmacı olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama” suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir